Barrisol

A Barrisol rendszerről

A Barrisol fóliás rendszer elvét a Barrisol-Normalu gyár elnöke, Fernand Scherrer szabadalmaztatta mintegy 40 évvel ezelőtt. Alapelve igen egyszerű: Egy alumínium profil rendszer, amire felfeszítünk egy fóliát. Az így kapott felület teljesen homogén, sima, amit semmilyen hagyományos eljárással nem lehet elérni. A kifeszített fólia mögött lehet világítás vagy lehet “csupán” burkolati elem.

Mikor használjuk?

A Barrisol fólia megoldás lehet egy olyan álmennyezet esetében, ahol arra van szükség, hogy homogén, egyenletes felület látszódjon, de időnként előfordulhat, hogy le kell tudni szerelni, és sérülésmentesen vissza kell tudni rakni minimális költségen és koszmentesen. De esetlegesen mögé szerelt világítással megoldható, hogy egy nagy felület legyen a lámpatest, illetve hangulatvilágítási elem. A fóliát bárhol ki tudjuk vágni pl. egy hangszóró vagy süllyesztett lámpatest számára.

Mivel tud többet a Barrisol a hasonló rendszereket gyártó cégek termékeinél?

Az alumínium rendszer gyártásában igen nagy tapasztalatot szerzett a Barrisol cég (többek között ők gyártják a nálunk is jól ismert SYMA kiállítási pavilon rendszert is), így a legszélesebb választékát kínálják az egyszerű sík felületektől a legbonyolultabb 3 dimenziós felületek megvalósításához. Igény esetén megoldható akár a SYMA rendszerrel való kombinálás is.

A felületre bármilyen általunk kiválasztott képet tud a gyár nyomtatni. Ez professzionális megjelenésű, szemben az eddig alkalmazott fóliafestési megoldásokkal.

Az elmúlt években egyre nagyobb ellentmondás kezdett kialakulni a belsőépítészek, az akusztikusok, valamint a világítástechnikusok között a felületek felhasználása tekintetében. Erre kínál megoldást a Barrisol gyár új fejlesztése. Majd mindegyik fóliatípusát el tudja látni egy speciális mikro perforációval, aminek hatására jelentősen képes csökkenteni a tér utózengését. E mögé az akusztikai fólia mögé tehát igény szerint világítást is tehető, így forma-semlegesen egyesíteni tudjuk a három funkciót.

Világítva, nem világítva

A világítással nem kombinált fólia lehet matt, aminek a hatása egy nagy felületen is rendkívül homogén felület. Ez lehet csak látványelem, lehet nyomtatott felület, de lehet egy medence fölötti födémburkolat, amely ellenálló a klóros vizes párával szemben.

Amennyiben fényes fóliát alkalmazunk, egy tökéletesen tükröződő felületet kapunk a gyár által kínált színválasztékban. Ez lehet sík “tükör”, illetve a fantáziánk szerint görbe “tükör” is.

Amennyiben fényes fóliát alkalmazunk, egy tökéletesen tükröződő felületet kapunk a gyár által kínált színválasztékban. Ez lehet sík “tükör”, illetve a fantáziánk szerint görbe “tükör” is.

Amennyiben transzparens fóliát alkalmazunk és átvilágítjuk, a mögé szerelt világítás lehet LED-es illetve fénycsöves rendszer. A LED-es rendszer az élettartama miatt nem jelent problémát a fólia mögötti elhelyezésében. Amennyiben fénycsöves rendszert kínálunk, a karbantartási problémára két megoldást ajánlunk: Az első megoldás kisebb felületek esetében egy önhordó keret, amit egy nem látható módon elhelyezett tartószerkezet tart. Így egy egyszerű mozdulatról a teljes felület kiemelhető.

 Amennyiben nem lehet így megoldani, a szakembereink igen kedvező áron végzik a fólia le- és felszerelését. Hogy ez mégse jelentsen többletköltséget, az OSRAM-mal kötött megállapodásunk szerint az általunk beépített világítási rendszerre (fényforrásokra is!!!) 3 év helyszíni garanciát biztosítunk. Tehát ha 3 évig kiégne egy fénycső, szakembereink díjtalanul kimennek és kicserélik a fólia le- és felszerelésével együtt. Amennyiben a megrendelő kicserélteti velünk a teljes fénycső készletet 3 év után, úgy ebben az esetben még 3 évvel megtoldjuk a garanciális időszakot. Így tehát a teljes kockázatmentes időszak 3+3év.

Tervezéstől a kész felületig

A tervezés alkalmával szívesen részt veszünk a látvány megálmodásában és a megvalósítható, többi szakágat is érintő, csomópontok pontos megrajzolásában.

A szerkezetépítés a kapcsolódó szakágakkal egy időben történik. Cégünk majd minden profilfajtából komolyabb mennyiséget tart raktáron, hogy a lehető legrugalmasabb módon alkalmazkodjunk a kivitelezés üteméhez. A kész keretrendszert lemérve elküldjük a gyárba a szabásmintát, ami alapján a fóliát legyártják 1-2 hét alatt. Ebben az időszakban tudjuk felszerelni a háttérvilágítást, ha szükséges a rendszerhez. A kivitelezés utolsó stádiumában, a pormentes állapotban, a szakembereink egy melegítéses eljárással feszítik fel a fóliát a végleges állapotra.