Lutron

Egy épület legszembetűnőbb technikai látványossága a világítás. Nem csak felöltözteti az adott teret, de különböző hangulatokat varázsolhat a világítási áramkörök eltérő beállításainak segítségével. Világításvezérlő rendszerről akkor beszélünk, ha a világítási áramkörök különböző értékei világítási jelként vannak eltárolva egy központi egységben, vagy a kezelőegységekben. Ezek a világítási jelek különböző kezelőegységeken, illesztőegységeken keresztül hívhatók le. A világításvezérlő rendszerek alkalmazását tekintve igen széles a skála, hiszen a családi házaktól az irodákon át a luxus szállodákig mindenhol teret nyertek.

A világ vezető világításvezérlő rendszer gyártója az egyesült államokbeli Lutron Electronics Co. 1961-ben mutatta be első szilárdtest alapú dimmer egységét. Azóta több mint 10.000 termékével az egyszerű fali dimmer egységektől a komplett világításvezérlési rendszerekig, kültéren és beltéren egyaránt a világ legismertebb gyártójává vált. Legnagyobb hírnévre a luxus szállodák komplex világításvezérlési rendszereinek területén tett szert, de sokoldalú, rugalmasan programozható kisebb rendszerei az éttermek, családi házak, rezidenciák tulajdonosai körében is közkedveltek. Különösen a kezelőfelületek óriási forma, szín és anyag választéka ejti ámulatba a belsőépítészeket és a felhasználókat.

A Lisys-Project Kft. alapfilozófiája teljes mértékben találkozott az amerikaiak által képviselt szemlélettel: a tervezéstől a kulcsrakész megvalósításig vállaljuk a rendszerek szállítását, mindezt erős mérnöki és szervizháttérrel.