Ayrton-nal a legnagyobbak nyomába léphetsz

Turnészervezéskor körültekintő figyelmet kell fordítani arra, hogy a betervezett lámpatestek minden körülmények között megbízhatóan, az elvárt teljesítménnyel működjenek. A Rolling Stones és Alicia Keys technikai csapata is az Ayrton mellett tette le a voksát. Az Ayrton IP65 védettségű fényvetőinek köre folyamatosan bővül: a már hosszabb ideje elérhető Perseo Beam, Perseo Profile, Domino LT és Domino Profile után a közel múltban debütált a 9-es sorozat első IP 65-ös tagja, a Cobra is.

A Rolling Stones SIXTY című turnéjának világításában minden olyan helyen, ami ki van téve az időjárás kénye-kedvének, Ayrton fényvetőt használnak. A turnén 83 db Perseo Profile-t helyeztek el a színpadon. A választás a lenyűgöző fényerő, az egyenletes fénysugár, a kiváló színkeverés és az elképesztő zoomtartomány miatt esett a Perseo-ra. És bár a Stones dalokra általában nem jellemző, a turnén mégis fontos szerep jutott a Perseo gobóinak is. Emellett megmutatta magát a még újdonságnak számító Domino LT (Long Throw) is. Az IP65-ös Domino LT-t úgy fejlesztették ki, hogy a legszélsőségesebb körülményekkel is megbirkózzon. A lámpatest teljes mértékben időjárásálló, ugyanakkor a belső funkcióikhoz könnyű hozzáférést biztosít. A Domino LT a színpadon kiemelten szereplő FollowMe-hez csatlakoztatva is megbízható teljesítményt nyújtott.

A technikusok szerint az Ayrton lámpatestek kiválóan helyt álltak és bizonyították, hogy az Ayrton-minőség még a legzordabb környezetben is a legmagasabb színvonalat képviseli.

 

(fotók: @mhvogel)

 

Nem véletlen, hogy Alicia Keys is Perseo Profile-ok fénye alatt lépett a színpadra 52 állomásos világkörüli turnéján. A 142 db Perseo Profile vezérlésére két grandMA3 konzolt használtak 5 NPU-val, a turnétechnikusok munkáját egy grandMA2 on PC command wing könnyítette meg.

A megfogalmazott szakmai elvárásokat (LED fényforrás, egyenletes színhőmérséklet, alacsony karbantartási igény, hatékony együttműködés videókamerákkal) a Perseo minden tekintetben felülmúlta. A fényvetők tervezetten a díszlet részévé váltak. Fontos volt, hogy a világítás összeolvadjon a kivetítőn megjelenő design-nal, és így egy integrált megjelenés, egységes kompozíció jött létre. A turné technikusai és a látványért felelős szakemberek elégedett voltak a Perseo teljesítményével, és meglepte őket a fényvető alacsony karbantartási igénye. És bár a turnén nem aknázták ki az IP65-ös védettséggel járó előnyöket, megnyugtató volt számukra a tudat, hogy ugyanazzal a magas színvonalú látvánnyal tudják a közönséget elkápráztatni szabadtéri koncertek során is, mint amit a beltéri koncerteken láthattak a nézők.

Az Ayrton és az MA Lighting termékek kizárólagos hazai képviseleteként forgalmazzuk a gyártó összes termékét.