[:hu] Összetett díjazásban részesül az, aki a hazai világítási kultúra egét beragyogja.

A Lisys-Project Kft. idén újra díjazza a világítás területén jövőbe tekintő megoldásokat. A tavaly alapított, a világítási kultúra fejlődését támogató és arra a szakmai körök figyelmét irányító A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai díjra szeptember 13-tól lehet benyújtani a pályázatokat.

A FÉNY MESTERE 2016 – MASTER OF LIGHT DÍJRÓL

Az első nívódíj szakmai körökben pozitív fogadtatásra talált. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy idén a Magyar Belsőépítész Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata és a GE Hungary Kft. is különdíj támogatásával csatlakozik a kezdeményezéshez.

A Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más, a kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, és a legkiemelkedőbbnek A Fény Mestere – Master of Light díj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a hazai világítási kultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdították.

A pályázat célja nem a versengés, hanem a világítási kultúra fejlődésének támogatása azáltal, hogy új szakmai közösségeket, kapcsolatokat alakít ki, és reflektorfénybe állítja azokat az ötleteket, megoldásokat, amelyekkel megalapozható a magyar világítás világszínvonalúvá emelése. Az alapító a Nívódíjjal azoknak az alkotóknak a munkáit kívánja elismerni, akik

  • integráló gondolkodásmóddal,
  • újfajta, magasabb minőséget célzó tervezési módszerekkel,
  • világítástervezéssel kapcsolatos kutatási eredménnyel,
  • új szakmai szemlélettel,
  • új, saját fejlesztésű világítási eszközzel vagy világításban használható tárggyal, technológiával
  • vagy egy komplex tervezési folyamat akár egy kis részletében a fentiek bármelyikének létrehozásával
  • meghatározó tényezővé teszik a világítást az épített környezet részeként
  • vagy alkotásuknak élménynövelő ereje van.

A PÁLYÁZATRÓL

A pályázás feltételei egyszerűek, a pályázati dokumentáció a www.afenymestere.hu oldalon tölthető fel.

A nevezéseket 2016. december 16-ig várja a szakmai zsűri. Nem kisebb nevek vesznek részt a pályaművek értékelésében, mint:

Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója

Csontos Balázs, a Vígszínház világítási tervezője és világítási felügyelője

Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója

Juhász Ákos, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója

Kádár Bálint, a KÉK alapítvány elnöke

Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője

Somogyi Krisztina, vizuális intelligencia-kutató

A területükön elismert szakemberek feladata lesz, hogy a beérkezett pályázatok közül január 12-ig kiválasszák a shortlistre kerülő alkotásokat, majd tovább szűkítve a kört megnevezzék a 2016. év Fény Mesterét. Az, hogy ki nyeri a pénzjutalommal és szakmai utazással járó elismerő díjat 2017. február februárjában derül ki egy nagyszabású, ünnepélyes gálavacsora keretében.

További információ a díjról a http://www.afenymestere.hu  oldalon olvasható.

DÍJAZÁS

A győztes pályaművet benyújtó Pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, mely 600.000 Ft nettó pénzjutalomból, elismerő oklevélből, emlékdíjból és egy külföldi szakmai kiállításra szervezett utazásból áll. Ezen felül a győztes minden kommunikációjában jogosult használni A Fény Mestere 2016 – Master of Light elnevezést.[:]