[:hu]

A hajdani főúri kastély kórházként funkcionáló viharos évtizedei után az idén méltó szerepet kapott, vadászati múzeumnak ad otthont. A barokk épület kívül-belül megújhodott, és ezt a megfiatalodást este is jelezni kívánták.

A kastély, mely sokáig jellegtelen, leromlott külsővel, szinte szégyenkezve állt a város főterén, most egy szimpatikus folyamat kezdeményezője lett. Az önkormányzat rendbe tette a kastély környezetét, aztán az egész teret és a szomszédos épületek felújításába kezdett.
A kastély díszvilágítása igyekezett illeszkedni a nappal megszokott látványhoz.

A sárgás homlokzatokat nátriumlámpás meleg sárga színű lámpatestek súrlófénnyel derítik, míg a tetőzetre távolabbi oszlopokról ugyancsak nátriumlámpás fényvetők irányulnak. A kastély legmozgalmasabb traktusa a főbejárat. A földszinten és az erkélyen helyi fények érvényesülnek, míg a timpanont távolabbról, a kerítés elé telepített keskenyen sugárzó fényvetők fehér színnel emelik ki.

Érdekes színfolt a kerítés két hajlatában álló szoborfigura, melyeket sárgás környezetükből kandeláberekről fehér színnel „szúró” fényű kisméretű fényvetők emelnek ki.

[:]