[:hu]

Az Ayrton az idei Prolight + Sound kiállításon ámulatba ejtette a szakmai és a laikus érdeklődő közönséget a MagicBurst-tel, amely az iparág első, nagy teljesítményű, folyamatos pan/tilt mozgásra képes LED-es grafikus stroboszkópja. A MagicBurst áttörés, mert nem csak a cég első, de egyben a világ egyetlen motoros stroboszkópja is.

A MagicBurst lámpatesten 384 mm x 384 mm-es négyzetes elrendezésű világító felületet alakítottak ki, amely összesen 3 840 db, 8×8-as mátrixokba csoportosított nagy teljesítményű fehér LED-et tartalmaz. A MagicBurst kimagasló teljesítményére jellemző, hogy tökéletesen kalibrált 5600 K mellett néhány másodpercig még folyamatos forgás közben is képestöbb mint 240 000 lumen fény kibocsátására. Mindezt az új fejlesztésű, ultra-kompakt 1300 W-os tápegység segítségével éri el.

Az, hogy a stroboszkóp működési időtartama, sebessége és intenzitása minden LED pixelcsoportra külön programozható, nagy szabadságot ad a világítás tervezésében. A lámpatest továbbá alkalmas arra, hogy egyszerű grafikai alakzatokat (nyilakat, ellenőrző táblákat, villogó betűket, stb.) hozzunk létre, amelyek a belső memóriának köszönhetően lementhetőek és később bármikor elérhetőek.

Méreteit és letisztult formavilágát tekintve a MagicBurst egy kategóriába sorolható a MagicPanel FX, a DreamPanel, a DreamPanel Shift és a DreamPanelTwin berendezésekkel. A méretegyezés és stílusazonosság lehetővé teszi a lámpatestek kreatív kombinálását. Az így kialakított hatalmas kijelző határok nélküli szabadságot ad lélegzetelállító képanyagok tervezéséhez és ezek tűéles megjelenítéséhez.

A választás szabadsága a hűtési mód kiválasztásánál is adott: automatikus, színpadi vagy stúdió hűtési módra van lehetőség. A vezérlésben több lehetőség is rendelkezésre áll, úgymint: DMX-RDM, Art-Net, sACN vagy vezeték nélküli kapcsolat a CRMX TiMo RDM a LumenRadio-tól.

Az Ayrton intelligens LED-es lámpatestek fejlesztésére szakosodott és újításaiban ötvözi a legmagasabb mérnöki tudást valamint szoftver-fejlesztést, az elektronika és az optika vívmányaival. A cég 2011 óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kimagasló technikai megoldásokkal válaszoljon a világítás-tervezők igényeire, és hisz abban, hogy a technika nem szabhat határt a képzeletnek, ezáltal kompromisszumok nélküli megoldásokat kínál.

 

A teljes műszaki specifikáció letölthető a http://www.ayrton.eu/produit/magicburst/ linkről.

[:]