Az új berendezéssel a Martin új sztenderdet állít fel a színpadvilágításban mind a kimagasló teljesítmény, mind a kivetítés minősége, mind az új generációs framing-system valamint a halk működés tekintetében.

A Harman Professional Solutions, az audio, video, világítási és vezérlési rendszerek piacának globális vezetője, a forradalmi MAC Ultra Performance és MAC Ultra Wash berendezésekkel jelentősen emelte a szintet.

A széles zoom tartomány, a nagy fényerő, az egyedi framing-system, a nagy frontlencse és az elképesztően alacsony zajszint teszik a MAC Ultra termékcsaládot mind a koncertek, mind a turnék, mind pedig a zaj-szenzitív színházi környezet tökéletes világítási megoldásává. Minden idők legerősebb Martin LED-es fényforrásával, a MAC Ultra sorozat új magaslatokba emelkedik: 1150 W teljesítmény, 6000 K, LED. Így valósulhatott meg, hogy a MAC Ultra Wash 63 500 lument és a MAC Ultra Performance 46 500 lument tud elérni. És bár ez az elképesztő teljesítmény a tervezés egyik legfontosabb eredménye volt, az emberi szem számára kellemesebb vizuális minőség elérése ugyanolyan fontossággal bírt a tervezés során. Telítettebb pirossal és kedvezőbb nappali fény-egyensúllyal a MAC Ultra olyan színmélységet, élénk színeket és természetesebb bőr-tónusokat produkál, ami újra értelmezi a színpadi látványt. A tervezés sarokköve volt az élethosszig tartó megbízhatóság elérése is. Kivétel nélkül minden elem és alkatrész megbízható, egyenletes teljesítményt nyújt az első üzembe helyezéstől, valamint előadásról előadásra a berendezés teljes élettartama alatt. Tényszerűen: a LED-es fényforrás minimális 50 000 munkaórás teljesítményét a MAC Ultra meghaladja és még 20 000 munkaórát követően is a maximális teljesítmény 90%-át adja le.

A MAC Ultra-ban alapnak számít a széles zoom-tartomány, a precíziós fókusz-állítás, az egyenletes színkeverés, a változtatható CTO, a további szín- és spektrumkorrekciós szűrők, a motoros frost a lágyabb élekért, a nagy felbontású szabályzás és a stroboszkóp-hatás – mindezt egy erős és legendás MAC-kialakításba beépítve.

A MAC Ultra berendezéseket úgy tervezték, hogy a felülmúlják a korábban ismert világítási berendezéseket. A fényerőtől kezdve, a látnod-kell-hogy-elhidd fényminőségen és a sziklaszilárd megbízhatóságon át nincs olyan részlet, amit a mérnök csapat ne fejlesztett volna tökélyre. Az eredmény pedig felülírta a legmagasabb elvárásokat is.