A Levante a Bora 300W-os miniatürizált kistestvére. A drasztikus méretcsökkentéssel elért kompakt házban a Mistral-nál már megszokott kimagasló fény- és tudásteljesítményt találhatjuk meg. A Levante egy technológiai műremek, ami még a legigényesebb világítástervezőket is lenyűgözi.

A mindössze 22 kg súlyú Levante „S” változata 20 000 lumen feletti fényáramú, melyet mindössze 300W fogyasztás mellett biztosít. A 138 mm-es első lencsével, a beépített 13 tagú optikai rendszerrel kifejezetten wash típusú felhasználásra fejlesztették ki. A 9:1 zoom átfogás lenyűgöző, 6,3°-58° működési zoom-tartományt jelent. Az optikai rendszer rendkívül egyenletes, hot-spot nélküli fénykört vetít, a Levante így tökéletes színkeverést biztosít, függetlenül a kiválasztott színkombinációtól.

Az Ayrton egy olyan wash fényvetőt alkotott, ami szó szerint formába önti a fényt. A zoom-lencséknél alkalmazott kis reflexiójú diffúz szűrő úgy mossa el a kört, hogy a vetített fényszöget nem változtatja meg. A folyamatosan állítható lineáris froszt rendszert úgy fejlesztették ki, hogy a felhasználó a kívánt diffúziós szintet a legnagyobb pontossággal tudja beállítani. Az új belső fényterelő modul mind a 4 lemeze a teljes fénykör 100%-ban állítható, így bármilyen tárgyat képes „keretbe foglalni” a lámpatest helyzetétől függetlenül.

A Levante 2 fényforrás-változattal mutatkozik be, ez az „S” és a „TC”. A rendkívül nagy fényáramú „S” változat 6500K színhőmérsékletű kékesfehér fényét kifejezetten koncertszínpadra fejlesztették ki. A Levante TC változatot a tökéletes színvisszaadást igénylő alkalmazásokra szánják, amit a 90 feletti színvisszaadási index – CRI és TM30 – is mutat.

A Levante gyárilag is „jól felszerelt”, nem csak a belső fényterelő modult kell megemlítenünk, de kimagasló a CMY színkeverést, a változtatható CTO-t és a 7 kiegészítő színt kombináló színező rendszer is, mellyel pasztell és élénk, telített színek végtelen palettája varázsolható elő. Alaptartozék mind a 15 lemezes írisz, és a 7 darab forgatható és indexelhető gobót tartalmazó gobótárcsa is. Az új, ultra-kompakt, nagy teljesítményű 550 W-os tápegység nyolc további motort hajt meg a belső barndoor rendszerben, a Mistralhoz hasonlóan. A Levante egy különlegesen hatékony fázisváltós hőcsöves hűtőrendszerrel rendelkezik, amelyet egy kiemelkedően hatékony, ultra csendes üzemmódú ventillátorral kombinálnak, így a Levante kitűnően használható színházakban és stúdiókban egyaránt.