A pesti Duna–part, közraktárak és Petőfi híd közötti, korábban mostohán kezelt része, az utóbbi időben örvendetesen megújult.  Az arra sétálók egy szép park közepén furcsa emlékműre bukkanhatnak.  Az egyedi ihletésű háromszög alapú fekete gránit hasáb oldalain áttörések találhatóak, melyeken átnézve egy stilizált, álló, életnagyságú emberalak található. A művészi filozófia szerint, amíg a zárt sötét külső mindenki gyászára utal, addig a benti figura az egyéni fájdalmat testesíti meg.

Nappal talán nem is olyan hatásos az emlékmű, mint este, amikor belül egy LED-es világítás félelmetesen láttatja az emberalakot. A 46 W szélesen sugárzó 3000 K színhőmérsékletű LED-es lámpatestet a mennyezet közepére szereltük, amivel igen egyenletes belső világítást lehetett elérni.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavetítés indítása]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]