Az igen sikeres Puskás stadion színváltós díszvilágítási terve Sziráki díjat nyert. A díjat két világítás tervező kollégánk Deme László és Kiss László vette át múlt héten a Világítástechnikai Társaság rendezvényén.

Dr. Sziráki Zoltán a hazai díszvilágítás úttörőjeként több emlékezetes berendezést tervezett. Ilyen volt például a Budavári Palota első komplett díszvilágítása. A nemzetközi hírnévnek is örvendő professzor családja a közelmúltban úgy döntött, hogy díjat alapít a megvalósult díszvilágítási berendezések tervezői számára. Bár a Puskás stadion díszvilágítása már tavaly elnyerte a díjat, de az ismert pandémiás helyzet miatt csak most nyílt mód az ünnepélyes átadásra.

Maga a berendezés az elmúlt másfél év alatt Budapest esti látványának egyik jelentős alkotója lett. A színekkel alkalmazkodik a napi aktualitásokhoz, a rendezvények esetén pedig a vendégcsapatok, az országok színeit jeleníti meg. Természetesen leggyakrabban a magyar nemzeti színekben látható a stadion, amit mindenki jó érzéssel fogad és a sporthírek, a sportesemények beharangozóinak is emblémájává vált. Fontos tényező az üzembiztosság, amit a kiváló minőségű világítási anyagok garantálnak. Ennek is köszönhető, hogy a 612 lámpatestből elenyésző mennyiséghez kellett hozzányúlni.

További részletes leírást a Puskás stadion díszvilágításáról itt olvasható.