A svéd Wireless Solution 14 évvel ezelőtt megalkotta a vezeték nélküli DMX átvitelt, a W-DMX-et, mely mára már szabvánnyá nőtte ki magát. Az elmúlt bő egy évtized alatt egyre biztonságosabbá vált a rádiófrekvenciás DMX adatátvitel, melyet az is jelez, hogy számos gyártó építi be a W-DMX-es rádiós vevőt az általa gyártott lámpatestbe.

Idén a Wireless Solution megjelentette az 5. generációs készülékcsaládot, mely amellett, hogy kívül, belül megújult és az adatátvitelt még biztonságosabbá tette, többlet-szolgáltatásokkal is bővült.

Az eddigi egy vagy két DMX vonalat szoftveresen megduplázhatjuk a BlackBox, a ProBox, valamint az IP66-os kültéri kivitelű WhiteBox-ok esetében, de ugyan ezek a típusok etherneten keresztül az sACN, valamint az Art-Net protokollokat is ismerik, így könnyedén illeszthetőek be nagyobb vezérlő rendszerekbe is.

Amennyiben a helyszínen 2.4 GHz-es frekvenciasáv túlzsúfolt, használhatjuk az 5.2, vagy az 5,8 GHz-es sávokat. Mindhárom sáv teljes RDM támogatással rendelkezik.

Kül- és beltéri antennák széles választéka áll rendelkezésre, így a távolságot, a sugárzási szöget, valamint a frekvencia sávot figyelembe véve, biztosan megtaláljuk a megfelelőt.

A család legkisebb tagja a külsőre megújult Micro, mely kisebb területen, kevesebb szolgáltatással, de ugyanazt a biztonságos adatátvitelt nyújtja, mint nagyobb testvérei.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Bélyegképek megjelenítése]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]További információ: wirelessdmx.com, lisys-project.hu